Dziś jaglanka z suszonymi owocami. Pyszna i jaka zdrowa! Przepis łatwy i szybki w wykonaniu.
Małą filiżankę kaszy jaglanej przepłukujemy na sicie pod gorącą wodą. Wrzucamy do garnuszka i zalewamy gorącą woda na wysokość około 3-4cm ponad kaszę. Kroimy drobno 2-3 suszone daktyle, 2-3 morele bezsiarkowe oraz 2-3 suszo śliwki. Wrzucamy do naszej kaszy i gotujemy na małym ogniu 15-20 min. Pod koniec gotowania można dodać starte jabłko. Po zdjęciu z ognia zostwiamy pod przykryciem na kilka minut ( lub w przypadku śniadania na wynos zamykamy w naszym pojemniku) żeby jaglanka doszła:) Smacznego!
Na lunch mąż poprosił znów o sałątkę grecką więc nie mam dziś co pisac przepisu, znajduje się on tutaj
Ponadto do pudełeczka powędrowałą także zupa pieczarkowa z wczoraj:)
Dziś bez zdjęć ponieważ jaglanka była gorąca i parowała no i zaparowała mi soczewkę ;P
No comments:
Post a Comment